Na placu Eichendorffa od godziny 14.00 do 17.00 pojawi się kilka stoisk pełnych warzyw prosto od gospodarza, miodów wprost z pasieki, domowych wypieków cukierniczych, wędzonych naturalnie ryb na drzewie bukowym, swojskich wędlin, rzemieślniczych serów, kiszonych warzyw, domowych zup i przetworów, a także jajek z chowu na wolnym wybiegu.
„Straganek” to miejsce, gdzie można znaleźć produkty, których próżno szukać na półkach supermarketów. To także doskonała okazja, by spróbować wyjątkowych smaków, porozmawiać z producentami o metodach wytwarzania żywności i odkryć coś dla siebie, niezależnie od zawartości portfela. Każdy znajdzie tu coś dla siebie – od klasycznych przetworów po unikatowe specjały przygotowywane według tradycyjnych receptur.
Organizatorzy podkreślają, że „Straganek” jest otwarty również na nowych wystawców – małych producentów i gospodarstwa, które chciałyby zaprezentować swoje wyroby. To szansa, by wzbogacić ofertę i jeszcze bardziej urozmaicić smakowitą mapę wydarzenia. Szczegółowe informacje i zgłoszenia przyjmowane są pod numerem telefonu: 537 001 968.
Zapraszamy serdecznie 9 października na plac Eichendorffa w Krapkowicach! Na wszystkich czekać będzie wyjątkowa atmosfera i bogactwo regionalnych smaków.
Napisz komentarz
Komentarze