To wydarzenie, które od początku lipca co dwa tygodnie gromadzi miłośników zdrowej i swojskiej żywności. Na kilku stoiskach znajdziemy między innymi sery rzemieślnicze, jajka z wolnego wybiegu, pachnące wędliny wędzone naturalnym sposobem, a także świeże warzywa wprost od gospodarza i kiszonki przygotowywane według sprawdzonych, naturalnych receptur. Nie zabraknie też domowych, słodkich przysmaków.
„Straganek” to także bezpośrednie spotkanie z ludźmi, którzy z przyjemnością opowiadają o swojej pracy i o tym, jak powstają ich produkty. Każde stoisko to historia – o pasji, tradycji i naturalnych recepturach.
Co ważne, organizatorzy zapraszają do współpracy również kolejnych producentów swojskiej i zdrowej żywności. „Straganek” jest otwarty na nowe stoiska, które mogą wzbogacić ofertę i umożliwić mieszkańcom jeszcze większy wybór regionalnych specjałów.
Dlatego jeśli szukasz zdrowej żywności z pewnego źródła, a przy okazji chcesz spędzić popołudnie w wyjątkowej atmosferze – koniecznie zajrzyj na plac Eichendorffa. Krapkowice na kilka godzin zamienią się w smakowity bazarek.
Napisz komentarz
Komentarze